ERP’de güncel trendler ve işletmede dönüşüm rüzgarı… “Kağıtsız ofis” bir zamanlar kurumsal kaynak planlamanın işletmelere sunduğu en büyük vaatlerden biriydi. Faturalama, muhasebe, müşteri ilişkileri ve İK gibi iş süreçlerini dijital ekranlardan yönetmek, şirketlerin ERP’den elde ettiği en büyük faydayı oluşturuyordu.

Bugün ise farklı beklentilerin ve farklı ihtiyaçların gerçekliğini yaşıyoruz. Dijital dönüşüm öne çıkmak için değil, geride kalmamak için bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Kağıt faturalar ve evrak dolu dosya yığınları büyük ölçüde tarihe karıştı. Her şirket kendi hızında bu dönüşümü gerçekleştirmek için hazırlanıyor. Her ofisin kağıtsız, her sürecin mobil hâle geldiği bugünün dünyasında bu faydaları birer rekabet avantajı olarak görmek mümkün değil.

Temel ERP fonksiyonları artık şirketler için birer zorunluluk hâlini aldı. Dolayısıyla (Kurumsal kaynak planlama) ERP’de güncel trendleri tanımlarken bir adım öteye bakmak; dijital işletmelerin yaygınlaştığı bir iş dünyasını baz almak gerekiyor. Böyle bir ortamda şirketler nasıl fark yaratır?

 

ERP’nin bir sonraki adımı ne olmalı?

Atılacak ilk önemli adım; merkezi ERP sistemine sadece kurum içi iş süreçlerini değil; bu süreçler boyu temas edilen tüm paydaşları dahil etmek olacaktır. Üçüncü partileri, müşteriyi ve tedarikçiyi; internet teknolojilerini ve mobil platformları kullanarak merkezi yapıya eklemek; firmaların tüm değer zinciri üzerinde tam hakimiyet kurmasını sağlıyor.

Bunun bir adım sonrasında ise güncel teknoloji trendleriyle kurulacak entegrasyon yer alıyor: Nesnelerin İnterneti ve Endüstri 4.0 gibi başlıkları ERP’nin içine dahil etmek, üretim ve yönetim süreçlerini benzersiz biçimde dönüştürüyor. Makineler, şirket araçları, “kısıtlı kaynak” olarak planlanması gereken her türden kurumsal kaynağın; internet teknolojileri ya da IoT kullanılarak dinamik bir şekilde izlenmesi gerekiyor.

Bu fonksiyonları sağlayan, tüm bu paydaşları ve nesneleri entegrasyon havuzuna dahil edebilen ERP sistemleri, aynı zamanda trendleri belirliyor ve şirketlere rekabet avantajı sağlıyor. Kısacası güncel ERP trendlerinde iş süreçleri üzerinde kurulan hakimiyeti, o süreçlerin temas ettiği tüm paydaşları da kapsayan, gerçek anlamda uçtan uca çalışan sistemler yer alıyor.

 

Pargesoft, Microsoft Dynamics NAV ERP’nin sunduğu temel araçları, sektörel ihtiyaçlara göre geliştirmelerle zenginleştiriyor. Böylelikle her şirket, faaliyet gösterdiği pazarda bir adım öne çıkabilmek için ihtiyaç duyduğu araçlara sahip oluyor. Güncel trendleri yakalayan, yüksek performanslı ve esnek ERP uygulamalarıyla iş süreçlerini uçtan uca tek bir sistem üzerinde toplayan kurumlar; eşsiz bir verimlilik ve yönetim kolaylığına kavuşuyor.

Hizmet sektöründe dönüşüme giden yol ERP