Microsoft Power Platform, ihtiyaç duyulan veriyi düzenleyebilecek iş akışlarının, iş analitiği uygulamalarının ve uygulama geliştirme araçlarının tek bir platform üzerinde çalışmasını sağlıyor.

İş zekası kurumsal firmalar tarafından uzun zamandır kullanılıyordu ama daha önce günümüzdeki kadar önemsenmiyordu. Yapay zeka, nesnelerin interneti, makine öğrenmesi gibi yeni teknolojilerle birlikte verilerin doğru analiz edilmesi ve ileriye dönük kestirimci sonuçların elde edilmesi artık daha çok firmanın gündeminde yer alıyor.

 

Power platform’da Power BI, Flow ve PowerApps bir arada

 

Şirketler analitik uygulamalarla sadece basit istatistiki bilgiler değil, geleceğe yönelik doğru tahminlerde bulunmalarını sağlayacak veya yönetim kademesinde karar vericilere destek olup yön gösterecek sonuçlar almayı bekliyor. Bu beklentinin karşılanabilmesinde, ihtiyaç duyulan veriyi düzenleyebilecek iş akışlarının, iş analitiği uygulamalarının ve uygulama geliştirme araçlarının tek bir platform üzerinde çalışması önemli faydalar sağlıyor.

Microsoft, iş dünyasındaki bu ihtiyaçlar doğrultusunda iş akışı, iş analitiği ve uygulama geliştirme çözümlerinin tek bir platform üzerinde çalışmasını sağlayan Power Platform’u sunuyor. Power Platform, iş analitiği uygulaması Power BI, iş akışı uygulaması Flow ve geliştirme uygulaması Power Apps’tan oluşuyor. Daha önce kendi başlarına kullanıcılara güç kazandıran bu üç uygulama Power Platform’da birleşiyor. Power Platform’da Microsoft’un yaygın kullanılan Office 365 uygulamalarının yanı sıra Oracle veri tabanı, SAP ERP ve çeşitli bulut uygulamalarıyla da kusursuz bir entegrasyon sağlanabiliyor. Kolay kullanılan ve ölçeklendirilebilen, esnek yapıdaki Power Platform ile gerçekleştirilen bu birleşme ve entegrasyon şirketlere benzersiz avantajlar sunuyor.

Power Platform ile her kullanıcı akıllı uygulama geliştirebilir

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Power Platform ile şirketlerde herhangi bir kullanıcının tek başına akıllı bir uygulama geliştirebileceğini veya hiç olmayan bir iş akışını tanımlayıp başlatabileceğini söylüyor. Power Platform’un sektörde benzeri olmadığını belirten Nadelle, bu platformun kod yazmaya gerek duymadan uygulama geliştirme, robotik süreç otomasyonu, self servis analitik gibi gelişmiş özellikleri bünyesinde barındırdığı bilgisini veriyor.

Power Platform’un iş zekası uygulaması Microsoft Power BI, özel bir uzmanlığı olmayan kullanıcıların bile operasyonel ve ticari verileri analiz edebilmesini ve bu analizleri zengin bir görsellikle sunabilmesini sağlıyor. 43 farklı dilde sunulan Power BI iş zekası çözümü, Excel, SharePoint, Oracle veri tabanı, SAP ERP veya farklı bulut uygulamalarının Microsoft Power Platform’da entegre edilebilmesi sayesinde bu uygulamalardan gelen verilerin de analiz edilebilmesine ve bu verilerle ilgili istenen raporların hazırlanabilmesine olanak tanıyor.

Power Platform’da uygulama geliştirme işlevleri sunan Microsoft PowerApps ise herkesin birer “programcı” haline gelmesini sağlıyor. Herhangi bir kurumsal kullanıcı PowerApps’ı kullanarak hiç kod yazmadan mobil veya web uygulamaları geliştirebiliyor. PowerApps ile Power BI arasında doğal bir bağlantı bulunduğu için Power BI’dan elde edilen bilgilerin PowerApps’ta kullanılabilmesi sayesinde kullanıcıların verimliliği artıyor.

Power Platform’un iş akışı aracı olan Flow, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) teknolojisi ile basit süreçlerin iş akışları ile otomatik hale getirebilmesini sağlıyor. RPA sayesinde kurumsal kullanıcılar görsel bir arayüz yardımı ile süreçlerini tanımlayıp iş akışları oluşturabiliyor. Flow’un 200’den fazla hizmete bağlanmaya hazır olması sayesinde, kullanıcılar oluşturdukları iş akışlarını herhangi bir kod yazmaya gerek kalmadan dış sistemlerle bağlayabiliyorlar. Power Platform üzerinde Sharepoint, One Drive for Business ve Power Apps ile tam entegre olan Flow ile her gün kullanılan uygulamaların verimliliği artıyor.